Kikärtsblinier med parmesankräm

Du behöver 1 st burk kikärter 200 g 1 st ägg 0.5 dl vetemjöl 100 g ricotta 0.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 2 msk...

Du behöver

  • 1 st burk kikärter 200 g
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 100 g ricotta
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Parmesankräm:

2 dl parmesanost riven
1 dl crème fraîche
salt peppar

Servera med:

lufttorkad skinka
körsbärstomater
basilika

Gör så här

1
Spola kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Mixa kikärter och ägg. Tillsätt mjöl och ricottaost och mixa till en slät smet. Tillsätt bakpulver och salt.

2
Stek små plättar i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. Lägg upp på ett fat.

3
Parmesankräm: Blanda parmesanost och crème fraiche, och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje blini och garnera med skinka, tomatklyfta och basilika.

Scroll to Top