Du behöver
- 1 st burk kikärter 200 g
- 1 st ägg
- 0.5 dl vetemjöl
- 100 g ricotta
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2 msk rapsolja
Parmesankräm:
2 dl parmesanost riven
1 dl crème fraîche
salt peppar
Servera med:
lufttorkad skinka
körsbärstomater
basilika
Gör så här
1
Spola kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Mixa kikärter och ägg. Tillsätt mjöl och ricottaost och mixa till en slät smet. Tillsätt bakpulver och salt.
2
Stek små plättar i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. Lägg upp på ett fat.
3
Parmesankräm: Blanda parmesanost och crème fraiche, och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje blini och garnera med skinka, tomatklyfta och basilika.