Du behöver
- 125 g torkade kikärter
- 0.5 tsk salt
- 1 msk hackad persilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk pressad citronsaft
- peppar
- 1 st ägg
- olivolja till stekning
Apelsinsallad:
1.5 st apelsin
0.5 st rödlök
0.5 dl svarta oliver
mynta
Vitlökssås:
2 dl yoghurt grekisk blandad
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Gör så här
1
Blötlägg kikärterna i rikligt med kallt vatten över natten. Häll av vattnet och koka kikärterna i nytt vatten, 1 timme.
2
Häll bort vattnet och mixa kikärterna. Tillsätt salt, persilja, vitlök i bitar, citronsaft, peppar och ägg och mixa till en smet. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med olja i.
3
Apelsinsallad: Skala apelsinerna och skiva dem tunt. Garnera med skivad rödlök, oliver och mynta.
4
Vitlökssås: Blanda yoghurt, pressad vitlök, salt och peppa.