Kikärtsbiffar med apelsinsallad och vitlökssås

Tänk på att kikärterna ska ligga i blöt över natten.

Du behöver

  • 125 g torkade kikärter
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • peppar
  • 1 st ägg
  • olivolja till stekning

Apelsinsallad:

1.5 st apelsin
0.5 st rödlök
0.5 dl svarta oliver
mynta

Vitlökssås:

2 dl yoghurt grekisk blandad
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här

1
Blötlägg kikärterna i rikligt med kallt vatten över natten. Häll av vattnet och koka kikärterna i nytt vatten, 1 timme.

2
Häll bort vattnet och mixa kikärterna. Tillsätt salt, persilja, vitlök i bitar, citronsaft, peppar och ägg och mixa till en smet. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med olja i.

3
Apelsinsallad: Skala apelsinerna och skiva dem tunt. Garnera med skivad rödlök, oliver och mynta.

4
Vitlökssås: Blanda yoghurt, pressad vitlök, salt och peppa.

Scroll to Top