Key Lime Pie

Du behöver Botten: 200 g digestivekex 75 g smör 1 tsk kanel 1 tsk vaniljsocker Fyllning: 4 st äggulor 3 st lime rivet skal från...

Du behöver

Botten:

200 g digestivekex
75 g smör
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

4 st äggulor
3 st lime rivet skal från 2 lime
1 st mjölk 400 g

Garnera med:

Vispad grädde
lime

Ugn: 200°/150°

Gör så här

1
Botten: Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna tillsammans med kanel och vaniljsocker.

2
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och tryck ut smulorna i formen. Grädda på 200º i 5 minuter.

3
Fyllning: Blanda äggulor, limeskal och limesaft i en skål. Tillsätt kondenserad mjölk och rör om till en jämn smet. Låt dra i 20 minuter. Sila bort limeskalen och häll smeten i formen. Grädda på 150°, 20 minuter. Låt pajen kallna helt i kylskåp. Garnera med grädde och lime.

Scroll to Top