Kesobullar

Saftiga frukostbullar med keso, kli och russin är bra att ha på lut i frysen och ta ut och sprödvärma vid behov.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 250 g keso
  • 2 dl kruskakli
  • 2 dl russin
  • 4 dl rågmjöl fint
  • 8 dl vetemjöl
  • mjölk
  • kruskakli

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37º och rör ut jästen i degvätskan.

2
Tillsätt salt, honung, keso, kli, russin och rågmjöl och rör om. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, ca 40 minuter.

3
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 22 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

4
Pensla bullarna med mjölk och strö på kli. Grädda mitt i ugnen, 8–10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Scroll to Top