Kasslerpaj med paprika och squash

Du behöver Pajdeg: 1 dl dinkelmjöl fullkorn 3 dl vetemjöl 100 g smör 75 g färskost Fyllning: 300 g kassler 1 st rödlök 1 st...

Du behöver

Pajdeg:

1 dl dinkelmjöl fullkorn
3 dl vetemjöl
100 g smör
75 g färskost

Fyllning:

300 g kassler
1 st rödlök
1 st squash liten grön
0.5 st paprika orange
0.5 st paprika gul
2 msk smör
3 dl ost riven lagrad

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl crème fraîche rostad vitlök timjan
salt och peppar

Garnera med:

0.5 st paprika gul
0.5 st paprika orange
2 dl böngroddar färska

Ugn: 225°/200°

Gör så här

1
Lägg båda mjölsorterna och bitar av smör i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas smulor. Tillsätt färskosten och kör tills det bildas en degboll.

2
Tryck ut degen i en rektangulär pajform med löstagbar kant, ca 23×32 cm, och låt vila i kylen, 30 minuter.

3
Nagga botten på pajskalet med en gaffel och förgrädda vid 225° i mit-ten av ugnen, ca 10 minuter.

4
Skär kasslern i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken. Dela och skär squashen i bitar. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Fräs kassler, lök och squash i en stekpanna med smör, ca 5 minuter. Tillsätt paprikan den sista minuten.

5
Lägg 2 dl av osten i pajskalet och fyll på med resten av fyllningen. Strö den sista dl ost över fyllningen. Vispa samman ägg och crème fraiche i en bunke, salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda vid 200° i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med skurna bitar gul och orange paprika och sköljda färska böngroddar.

Scroll to Top