Kasslergratäng

Du behöver 4 prt kokt ris 500 g kassler 1 st purjolök 200 g champinjoner 1 msk smör eller margarin 3 dl matlagningsgrädde 1 msk...

Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 500 g kassler
  • 1 st purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 100 g ädelost
  • 0.5 dl hackad persilja

Servera med:

haricots verts
tomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg riset i en smord ugnsfast form. Skiva kasslern och lägg den ovanpå riset.

2
Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Stek purjolök och svamp i en stekpanna med smör. Tillsätt grädde och soja och koka upp.

3
Häll såsen över kasslern. Smula över ädelost. Gratinera i 15 minuter. Strö över persilja och servera med kokta haricots verts och tomater.

Scroll to Top