Karuselltårta med nougatfyllning

Du behöver Botten: 3 st ägg 1.5 dl strösocker 1 dl potatismjöl 0.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 4 dl vispgrädde 1 st rulle kavlat...

Du behöver

Botten:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
0.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
4 dl vispgrädde
1 st rulle kavlat marsipanlock

Fyllning:

0.75 dl strösocker
0.75 dl vispgrädde
150 g nougat
2 msk kakao
1 msk smör

Garnera med:

hallon

Ugn: 200º

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulvret, och sikta ner. Rör om och häll upp i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna under plåten. Koka upp socker och grädde till fyllningen. Ta från värmen och rör i nougaten i bitar. Vispa i kakao och smör, och låt svalna. Bred fyllningen över bottnen.

2
Vispa grädden och bred hälften över krämen. Skär bottnen i 4 cm breda remsor. Rulla ihop en remsa och ställ mitt på tårtfatet.

3
Fortsätt med att vira de andra remsorna runt om tills de är slut.

4
Lägg på marsipanlocket och klipp bort överflödiga bitar. Spritsa resten av grädden runt kanten. Garnera med hallon.

Scroll to Top