Karlsbaderbullar

Bakas med fördel i maskin.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 200 g smör
  • 9 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör
100 g mandelmassa
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Pensla med:

ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm grädde och mjölk till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt socker, salt, ägg, rumsvarmt smör i klickar och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

3
Fyllning: Rör rumsvarmt smör, riven mandelmassa, socker och vaniljsocker smidigt.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 60×30 cm, och skär ut fyrkanter 10×10 cm. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant och vik in hörnen mot mitten och tryck till.

5
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 1 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 10 minuter.

Scroll to Top