Du behöver
- 50 g jäst
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 1 st ägg
- 200 g smör
- 9 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
100 g mandelmassa
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Pensla med:
ägg
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm grädde och mjölk till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt socker, salt, ägg, rumsvarmt smör i klickar och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
3
Fyllning: Rör rumsvarmt smör, riven mandelmassa, socker och vaniljsocker smidigt.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 60×30 cm, och skär ut fyrkanter 10×10 cm. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant och vik in hörnen mot mitten och tryck till.
5
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 1 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 10 minuter.