Karljohanspytt med hamburgare

Karljohanspytt med stekt hamburgare som gärna har sällskap av en ljuvlig krämig italiensk risotto.

Du behöver

  • 1 l karljohanssvamp skivad
  • 2 msk smör
  • 1 kg kokt potatis tärnad
  • 4 st schalottenlökar skivade
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 1 st squash urkärnad och skivad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk färsk timjan

Hamburgare:

400 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk smör

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Borsta och rensa svampen. Ta bort rören under hatten på de stora svamparna. Skär svampen i bitar.

2
Stek svampen i smör och tillsätt därefter potatis, lök, paprika och squash. Stek under omrörning så att pytten får fin färg. Tillsätt mer smör om det behövs. Salta och krydda med svartpeppar och timjan.

3
Forma nötfärsen till fyra runda bollar och platta till dem till hamburgare. Salta och peppra. Stek hamburgarna i smör i medelvarm stekpanna, ca 2 minuter per sida. Servera dem till svamppytten.

Scroll to Top