Du behöver
Gör degen enligt receptet till sockerbullar
Fyllning:
100 g hasselnötter
150 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl farinsocker
1.5 msk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
Pensling:
ägg
hasselnötter hackade
Ugn: 225°
32 bullar
Gör så här
1
Följ beredningen till sockerbullar.
2
Fyllning: Mal nötterna på mandelkvarn. Rör rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker, kardemumma och nötter smidigt.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla ut bitarna till längder och dela varje längd i 16 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4
Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på nötter. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.