Kardemummabullar

Stöt kardemumman själv för bästa kardemummasmak.

Du behöver

Gör degen enligt receptet till sockerbullar

Fyllning:

100 g hasselnötter
150 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl farinsocker
1.5 msk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma

Pensling:

ägg
hasselnötter hackade

Ugn: 225°

32 bullar

Gör så här

1
Följ beredningen till sockerbullar.

2
Fyllning: Mal nötterna på mandelkvarn. Rör rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker, kardemumma och nötter smidigt.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla ut bitarna till längder och dela varje längd i 16 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4
Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på nötter. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

Scroll to Top