Du behöver
- 3 msk majsstärkelse
- 2.5 dl mjölk
- 4 st äggulor
- salt peppar
- 100 g västerbottensost riven
- 5 st äggvitor
Topping:
300 g kantareller
2 msk smör
1 st schalottenlök
1 dl crème fraîche
dill
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ut majsstärkelsen i 1 dl av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och koka upp under omrörning och tills det blir en tjock stuvning. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 10 minuter. Rör i äggulor, salt, peppar och ost.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner i smeten. Smörj en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda, ca 20 minuter.
3
Topping: Rensa kantarellerna och stek dem i stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och hackad lök och stek tills svampen knäpper. Salta och peppra.
4
Ta upp puffarna ur formarna. Toppa med kantareller, en klick crème fraiche och dill.