Kantarellpuffar

Du behöver 3 msk majsstärkelse 2.5 dl mjölk 4 st äggulor salt peppar 100 g västerbottensost riven 5 st äggvitor Topping: 300 g kantareller 2...

Du behöver

  • 3 msk majsstärkelse
  • 2.5 dl mjölk
  • 4 st äggulor
  • salt peppar
  • 100 g västerbottensost riven
  • 5 st äggvitor

Topping:

300 g kantareller
2 msk smör
1 st schalottenlök
1 dl crème fraîche
dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ut majsstärkelsen i 1 dl av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och koka upp under omrörning och tills det blir en tjock stuvning. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 10 minuter. Rör i äggulor, salt, peppar och ost.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner i smeten. Smörj en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda, ca 20 minuter.

3
Topping: Rensa kantarellerna och stek dem i stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och hackad lök och stek tills svampen knäpper. Salta och peppra.

4
Ta upp puffarna ur formarna. Toppa med kantareller, en klick crème fraiche och dill.

Scroll to Top