Kantarellpizza med bacon

Sommarkantareller, färsk knipplök, timjan och bacon är smaker som gör att det här blir en ny favorit för alla svampälskare.

Du behöver

  • 1 st pizzadeg sats

Topping:

1 l kantareller färska
140 g bacon
2 st knipplök
4 msk olivolja
flingsalt nymald peppar
2 st mozzarella
1 st tomatsås se recept
timjanblad repade

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt grundreceptet. Gör tomatsåsen.

2
Topping: Ansa svampen och dela den i bitar. Strimla bacon och lök. Blanda svamp, bacon, lök, olja, salt och peppar. Skiva mozzarellan.

3
Lägg bakstenen på grillgallret och lägg på locket. Stenen måste bli riktigt het innan degen läggs på.

4
Kavla ut degen till pizzor. Bred tomatsås på pizzorna. Fördela mozzarella och svampblandning över.

5
Lägg över pizzan på bakstenen. Pizzan måste bakas direkt för att fyllningen inte ska blöta upp degen.

6
Grilla pizzan under lock tills den är frasig och genombakad, ca 8 minuter. Strö på timjanblad.

Scroll to Top