Kantarellchutney med lingon

God till höstens viltkött, till pannbiff, till söndagssteken eller till ugnsstekt kyckling med gräddsås.

Du behöver

  • 1.5 l kantareller färska
  • 2 msk smör
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 6 msk rörsocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk timjanblad repade
  • 1 dl lingon färska eller frysta
  • flingsalt

Ca 1/2 liter

Gör så här

1
Rensa och dela svampen i mindre bitar och fräs. Fräs svampen på svag värme i en gryta, tills vätskan kokat bort.

2
Tillsätt smör och hackad lök och stek på svag värme tills svampen börjar få färg, ca 10 minuter.

3
Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i chili, socker, vinäger, timjan och lingon och koka under lock, ca 15 minuter. Salta.

4
Häll upp chutneyn på väl rengjorda små burkar och sätt på lock. Förvara i kylen.

Scroll to Top