Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 2 dl socker
- 1 tsk salt
- 200 g smör
- 18 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
1.25 dl socker
2 msk kanel
2 msk vaniljsocker
4 dl marsanpulver vaniljkräm gjord på
Pensling:
ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 225°
25 bullar
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål och häll på den kalla mjölken. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, smör i klickar och mjöl. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter.
2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker, kanel och vaniljsocker.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 50×40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i 25 bitar och ställ i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa övertäckta i 2 timmar.
4
Vispa ihop vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen och lägg i en spritspåse. Spritsa i mitten på varje bulle ända ner i botten. Grädda i 25 minuter.
5
Vispa upp ägg med 1 tsk vatten och pensla bullarna. Låt svalna.
6
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och klicka på bullarna.