Kanelbullekaka

Riktiga festbullar bakade som en stor butterkaka.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör
  • 18 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g smör
1.25 dl socker
2 msk kanel
2 msk vaniljsocker
4 dl marsanpulver vaniljkräm gjord på

Pensling:

ägg

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 225°

25 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och häll på den kalla mjölken. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, smör i klickar och mjöl. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker, kanel och vaniljsocker.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 50×40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i 25 bitar och ställ i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa övertäckta i 2 timmar.

4
Vispa ihop vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen och lägg i en spritspåse. Spritsa i mitten på varje bulle ända ner i botten. Grädda i 25 minuter.

5
Vispa upp ägg med 1 tsk vatten och pensla bullarna. Låt svalna.

6
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och klicka på bullarna.

Scroll to Top