Kalvbullar med pasta

Du behöver 250 g kalvfärs eller fläskfärs salt och peppar 1 st vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja 0.5 dl ströbröd 0.5 st ägg olja 175...

Du behöver

  • 250 g kalvfärs eller fläskfärs
  • salt och peppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 st ägg
  • olja
  • 175 g pasta
  • olja till pastan
  • 1 dl basilikablad
  • 0.5 dl oliver urkärnade
  • vatten, salt till kokning
  • 2 msk olivolja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda färsen väl med salt, peppar, pressad vitlök, persilja, ströbröd och ägg. Forma bollar av färsen och vänd dem i lite olja. Tillaga dem i ugnen, ca 20 minuter.

2
Koka pastan och häll av vattnet. Ringla över olja.

3
Hacka basilika och oliver. Blanda köttbullar, pasta, basilika och oliver väl och servera på varma tallrikar.

Scroll to Top