Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Schleswig-Holsteins idyll
Schleswig-Holsteins idyll

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
3 x 3-rätters middag/buffé
Se hela resans innehåll
1449,00
SEK
Weekend i Stockholms skärgård
Weekend i Stockholms skärgård

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag inkl. kaffe
Se hela resans innehåll
1399,00
SEK
Sommar i Stockholms skärgård
Sommar i Stockholms skärgård

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
Se hela resans innehåll
2149,00
SEK
Sommar, sol och nöjen i sköna Danmark
Sommar, sol och nöjen i sköna Danmark

5 övernattningar
5 x frukostbuffé
5 x middagsrätt inkl. sallad
Se hela resans innehåll
2099,00
SEK
Sommar, sol och nöjen i sköna Danmark
Sommar, sol och nöjen i sköna Danmark

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
4 x middagsrätt inkl. sallad
Se hela resans innehåll
1799,00
SEK

Gör så här
  1. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt kålen rinna av i ett durkslag. Blanda kålen med sirap och soja.
  2. Blanda en lös färssmet av risgrynsgröt, blandfärs, finhackad lök, salt, peppar, körvel, ägg och mjölk.
  3. Smörj en ugnslåda som är 25x35 cm och lägg ett lager kål i botten. Bred ut färsen i ett lager och täck med resten av kålen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen vid 250°. Sänk värmen till 200° och tillaga i ca 50 minuter. Sila stekskyn.
  4. Koka upp stekskyn med kycklingfond, vatten och brun redning under omrörning. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt.
Tips!
Frys in kålpuddingen i bitar. Linda in varje bit i frysfolie och lägg i fryspåse.
Smaklig måltid
Foto: KARIN MÖNEFORS
Annons
Pin it

Vår bloggprofil

För dig som älskar att baka

Marias kakburk »

Bästa festmaten

Över 100 recept på smörgåstårta!

Våra bästa vintips

Massor av vintips - och passande recept!

Glutenfritt

Över 200 glutenfria kakor och bröd!

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog