Du behöver
- 1 kg högrev
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- 2 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 0.5 dl vetemjöl
- 5 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 10 st kryddpepparkorn
- 2 st lagerblad
Ugnsbakade rödbetor:
500 g rödbetor
1 msk olivolja
5 st timjan kvistar
salt och peppar
Chèvrekräm:
200 g chèvre getost
1 dl turkisk yoghurt
Servera med:
kokt potatis
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skär köttet i bitar. Skala lök och morötter och skär i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör, och lägg över i en gryta. Lägg i lök och morötter. Salta och peppra. Strö över mjöl och rör om.
2
Tillsätt vatten, fond, kryddpepparkorn och lagerblad och småkoka under lock, ca 2 timmar. Känn efter att köttet är mört, koka annars lite till. Salta och peppra.
3
Ugnsbakade rödbetor: Skala och dela rödbetorna på mitten och lägg i en smord ugnsfast form. Ringla över olja och strö över timjan, salt och peppar. Tillaga i ugnen tills rödbetorna är mjuka, ca 45 minuter.
4
Chèvrekräm: Mosa ihop getost och yoghurt och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.