Kalops med ugnsbakade rödbetor med chrèvrekräm

Bakade rödbetor med en fin chèvrekräm till blir gott till kalopsen.

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad

Ugnsbakade rödbetor:

500 g rödbetor
1 msk olivolja
5 st timjan kvistar
salt och peppar

Chèvrekräm:

200 g chèvre getost
1 dl turkisk yoghurt

Servera med:

kokt potatis

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skär köttet i bitar. Skala lök och morötter och skär i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör, och lägg över i en gryta. Lägg i lök och morötter. Salta och peppra. Strö över mjöl och rör om.

2
Tillsätt vatten, fond, kryddpepparkorn och lagerblad och småkoka under lock, ca 2 timmar. Känn efter att köttet är mört, koka annars lite till. Salta och peppra.

3
Ugnsbakade rödbetor: Skala och dela rödbetorna på mitten och lägg i en smord ugnsfast form. Ringla över olja och strö över timjan, salt och peppar. Tillaga i ugnen tills rödbetorna är mjuka, ca 45 minuter.

4
Chèvrekräm: Mosa ihop getost och yoghurt och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.

Scroll to Top