Kalkonfilé under krämigt örttäcke

Kokt kalkonfilé med krämig örtmajonnäs, solmogen melon och färska fikon är en härlig buffé- eller sommarrätt.

Du behöver

  • 1.2 kg kalkonfilé
  • 1 l vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • flingsalt nymald peppar

Örtmajonnäs

6 st äggulor
2 st citron rivet skal
2 msk dijonsenap
4 st vitlöksklyftor hackade
4 st sardellfiléer
1 dl hackad mynta
1 dl hackad persilja
2 dl basilika hackad
3 dl rapsolja
nymald peppar

Garnera med:

grönsallad
melonklyftor
fikonklyftor
mynta
basilika

Servera med:

färskpotatis kokt

Gör så här

1
Örtmajonnäs: Mixa äggulor, citronskal- och saft, senap, hackad vitlök, sardeller och örter med en stavmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixningens gång. Smaka av med peppar.

2
Sjud kalkonfilén under lock i en kastrull med vatten och fond tills kycklingen är genomkokt, ca 20 minuter. Låt kallna i fonden.

3
Skiva kalkonen tunt och lägg på ett fat med salladsblad. Salta och peppra. Bred majonnäsen över köttet och garnera med melon- och fikonklyftor, mynta och basilika. Servera med kokt potatis.

Scroll to Top