Du behöver
- 300 g kalkonfilé 300-400 gram
- parmaskinka eller serranoskinka, till att linda om köttet
- 1 tsk smör- & rapsolja
- salt och peppar
- 0.5 st apelsin
- 0.5 st citron
- 1 tsk strösocker
- salt och peppar
- 1 st rödlök
- 1 st persiljerot eller palsternacka
- 2 st kvistar rosmarin färsk
- 1 tsk balsamvinäger
Servera med:
rågbröd eller ugnsbakad potatis
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär filéerna i och linda en skinkskiva om varje bit. Stek köttet i smör- & raps-olja, 1–2 minuter per sida. De ska bli brynta men inte genomstekta. Salta och peppra.
2
Pressa apelsinen och citronen. Koka upp apelsin- och citronsaften tillsammans med socker, salt och peppar.
3
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär persiljeroten i tunna stavar. Lägg ner grönsakerna i saften och koka under lock, 5 minuter. Tillsätt rosmarin och balsamvinäger.
4
Lägg grönsaker med spad i en ugnsfast form och lägg köttet ovanpå. Strö över lite färsk rosmarin. Tillaga i ugnen, 10 minuter. Servera rågbröd eller potatis och sallad.