Kalkonfilé med lök

Du behöver 300 g kalkonfilé 300-400 gram parmaskinka eller serranoskinka, till att linda om köttet 1 tsk smör- & rapsolja salt och peppar 0.5 st...

Du behöver

  • 300 g kalkonfilé 300-400 gram
  • parmaskinka eller serranoskinka, till att linda om köttet
  • 1 tsk smör- & rapsolja
  • salt och peppar
  • 0.5 st apelsin
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • 1 st rödlök
  • 1 st persiljerot eller palsternacka
  • 2 st kvistar rosmarin färsk
  • 1 tsk balsamvinäger

Servera med:

rågbröd eller ugnsbakad potatis
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär filéerna i och linda en skinkskiva om varje bit. Stek köttet i smör- & raps-olja, 1–2 minuter per sida. De ska bli brynta men inte genomstekta. Salta och peppra.

2
Pressa apelsinen och citronen. Koka upp apelsin- och citronsaften tillsammans med socker, salt och peppar.

3
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär persiljeroten i tunna stavar. Lägg ner grönsakerna i saften och koka under lock, 5 minuter. Tillsätt rosmarin och balsamvinäger.

4
Lägg grönsaker med spad i en ugnsfast form och lägg köttet ovanpå. Strö över lite färsk rosmarin. Tillaga i ugnen, 10 minuter. Servera rågbröd eller potatis och sallad.

Scroll to Top