Du behöver
- 200 g smör kallt
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 0.5 g saffran
- 0.5 dl strösocker
- 1 st äggula
- 1 msk kallt vatten
Pensla med:
pistaschmandel naturell
pärlsocker
1 st ägg
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär kallt smör i kuber. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, potatismjöl, saffran och socker, gärna i matberedaren. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt degen vila i kylen, ca 30 minuter.
2
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn platta. Ta ut kakor med stjärnformade pepparkaksmått och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
3
Hacka pistaschmandeln och blanda den med pärlsocker. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över pistaschmandel- och pärlsockerblandningen. Grädda mitt i ugnen, 8–10 minuter.