Bananvåfflor med jordgubbssylt

Banan + våfflor = succé! De här serveras med snabblagad jordgubbssylt, grädde och bär.

6 stycken

Du behöver

  • 3 mogna bananer
  • 4 ägg
  • 250 g kvarg, 10 %
  • 3 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • smör till stekning

Snabb jordgubbssylt

250 g frysta jordgubbar
1 dl strösocker

Servering

vispgrädde
jordgubbar
blåbär

Gör så här

1

Snabb jordgubbssylt: Koka ihop jordgubbar och socker i 20 minuter. Rör om då och då. Låt ­svalna.

2

Mosa bananerna, gärna med mixerstav. Vispa samman med ägg, kvarg, havregryn, bakpulver och salt.

3

Hetta upp våffel­järnet, pensla med smält smör och grädda våfflor. Pensla mellan varje lagg.

4

Servering: Servera med vispad grädde, jordgubbssylt, jordgubbar och blåbär.

Scroll to Top