Jordgubbs-semifreddo

Du behöver 500 g jordgubbar 1 st mjölk 397 g 3 st äggvitor 5 dl vispgrädde 1 dl florsocker 3 st äggulor Servera med: jordgubbar...

Du behöver

  • 500 g jordgubbar
  • 1 st mjölk 397 g
  • 3 st äggvitor
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 3 st äggulor

Servera med:

jordgubbar

Gör så här

1
Rensa jordgubbarna och mixa dem lätt med den kondenserade mjölken. Smeten ska inte vara helt slät.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden och rör ner florsocker, äggulor och jordgubbsmjölken.

3
Vänd försiktigt ner ägg-vitorna. Häll i en form och frys i minst 4 timmar.

4
Ta fram 30 minuter innan servering. Servera med jordgubbar och eventuellt chokladsås.

Scroll to Top