Jordgubbs-mazariner

Du behöver 100 g smör 3 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 1 st ägg Fyllning: 150 g mandelmassa 1 st ägg 1 krm bittermandelolja 0.5...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st ägg

Fyllning:

150 g mandelmassa
1 st ägg
1 krm bittermandelolja
0.5 dl jordgubbssylt
8 st jordgubbar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda samman smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i engångsfolieformar eller pappersmazarinformar.

2
Riv mandelmassan och blanda med ägg och bittermandelolja. Rör i sylten och fördela i formarna.

3
Dela jordgubbarna och lägg en halva i varje form. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Scroll to Top