Jordgubbs- och rabarbersylt

Du behöver 500 g rabarber 500 g jordgubbar 0.5 st vaniljstång 1 dl vatten 1 kg syltsocker 1 1/2 liter Gör så här 1 Tvätta...

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 500 g jordgubbar
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 kg syltsocker

1 1/2 liter

Gör så här

1
Tvätta rabarbern och skiva den i 1 cm stora bitar. Skölj och rensa jordgubbarna och dela stora.

2
Snitta upp vaniljstången.

3
Lägg rabarber, jordgubbar, vaniljstång och vatten i en gryta. Koka upp och sjud utan lock i 10 minuter.

4
Lägg i sockret och koka upp. Koka i 5 minuter utan lock. Ta upp vaniljstången och skumma väl.

5
Låt sylten stå i 10 minuter. Häll upp på rena burkar och sätt på lock.

Scroll to Top