Jordgubbs- och kålrabbisallad med taleggiocrostini

Fräsch lunchsallad.

Du behöver

  • 2 st kålrabbi
  • 600 g jordgubbar
  • 3 st rödlökar färska

Dressing:

1/2–1 st chilifrukt röd spansk
2 st apelsiner pressad saft
1 msk ljust muscovadosocker
2 msk vit balsamicovinäger
salt peppar

Servera med:

6 skiva baguette
6 skiva taleggioost italiensk kittost

Garnera med:

basilika thaibasilika eller klotbasilika

Gör så här

1
Skala, dela och skär kålrabbin i tunna skivor, gärna på mandolin. Skölj, ta bort blomfästet och skiva jordgubbarna. Ansa och skiva lökarna tunt, gärna på mandolin.

2
Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda apelsinsaft, muscovadosocker, vinäger och chili i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner kålrabbi, jordgubbar och lök i dressingen. Lägg upp på serveringsfat.

3
Lägg baguetteskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg aleggio på bröden. Grilla högt i ugnen under grillelementet tills osten får fin färg, 3–5 minuter. Servera till salladen. Garnera med valfri basilika.

Scroll to Top