Jordärtskockssoppa med fisk

Du behöver 250 g jordärtskockor 1 st purjolök 1 tsk smör eller margarin 1 st vitlöksklyfta 200 g krossade tomater 5 dl fiskbuljong av tärning...

Du behöver

  • 250 g jordärtskockor
  • 1 st purjolök
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g krossade tomater
  • 5 dl fiskbuljong av tärning
  • 0.25 tsk basilika torkad
  • 150 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej
  • salt och peppar

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Skala jordärtskockorna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Ansa och skär purjolöken i 1/2 cm tjocka skivor. Fräs jordärtskockor och purjolök i en gryta med smör utan att det får färg.

2
Tillsätt pressad vitlök och fräs ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, buljong och basilika och koka i 15 minuter.

3
Skär fisken i bitar och lägg ner i soppan. Koka på svag värme i 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar. Servera med fullkornsbröd.

Scroll to Top