Johannas jordgubbsrulle

Du behöver 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 3 msk vatten Fyllning: 2 dl jordgubbar 2 msk florsocker Garnera...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk vatten

Fyllning:

2 dl jordgubbar
2 msk florsocker

Garnera med:

3 dl vispgrädde
jordgubbar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt i vatten och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i långpanna, 40×30 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. Stjälp upp på sockrat papper och låt kallna.

2
Fyllning: Rensa bären och mosa dem lätt. Blanda bär och florsocker och bred ut över bottnen. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i bitar och ställ bitarna med snittytan upp.

3
Garnering: Vispa grädden och spritsa eller klicka på bitarna. Garnera med jordgubbar.

Scroll to Top