Du behöver
- 0.5 st ägg
- 1 msk ströbröd
- 0.5 dl mjölk
- 250 g köttfärs
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl vatten
- 2 tsk kalvfond
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 tsk maizenaredning
- 0.5 dl hackad persilja
- 75 g sockerärter
Servera med:
kokt potatis
Gör så här
1
Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i färs, salt och peppar.
2
Forma färsen till järpar och stek i smör i en stekpanna, ca 8 minuter. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan.
3
Koka upp och red av med redning. Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Lägg ner järparna i såsen och låt dem bli varma. Koka sockerärterna i 3 minuter och servera till järparna tillsammans med kokt potatis.