Järpar med sockerärter

Du behöver 0.5 st ägg 1 msk ströbröd 0.5 dl mjölk 250 g köttfärs salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 dl vatten...

Du behöver

  • 0.5 st ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 250 g köttfärs
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk kalvfond
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk maizenaredning
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 75 g sockerärter

Servera med:

kokt potatis

Gör så här

1
Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i färs, salt och peppar.

2
Forma färsen till järpar och stek i smör i en stekpanna, ca 8 minuter. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan.

3
Koka upp och red av med redning. Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Lägg ner järparna i såsen och låt dem bli varma. Koka sockerärterna i 3 minuter och servera till järparna tillsammans med kokt potatis.

Scroll to Top