Italienska köttbullar i tomatsås

Du behöver 0.5 dl vatten 1 msk ströbröd 400 g nötfärs kalvfärs eller kycklingfärs 1 st ägg 1.5 dl parmesanost riven 2 msk basilika hackad...

Du behöver

  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk ströbröd
  • 400 g nötfärs kalvfärs eller kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl parmesanost riven
  • 2 msk basilika hackad färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
500 g krossade tomater
2 msk tomatketchup
salt och peppar

Grönsakscouscous:

2.5 dl vatten
1 msk rapsolja
2 krm salt
3 dl fullkornscouscous
200 g broccolibuketter frysta tinade
1.5 st morötter
1 st burk majskorn ca 190 g

Servera med:

apelsin

Gör så här

1
Blanda vatten och ströbröd i en bunke och låt det svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, ost, basilika, riven vitlök, salt och peppar och arbeta till en smidig färs. Forma färsen till ca 18 köttbullar och lägg dem på en tallrik.

2
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i en gryta med olja. Tillsätt tomater och ketchup och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttbullarna i såsen och vänd runt med en slickepott. Låt sjuda, ca 5 minuter.

3
Grönsakscouscous: Koka upp vatten, olja och salt i en kastrull. Tillsätt couscousen, grovhackade broccolibuketter, ska-lade och tärnade morötter och låt stå i 5 minuter under lock vid sidan av plattan. Blanda ner avrunna majskorn. Lägg upp i lunchlådor och låt svalna. Förvara i kylen.

Scroll to Top