Italienska kalvrullar

Du behöver 2 skiva kalvinnanlår skivor 0.5 dl persilja salt peppar 50 g parmaskinka 1 msk olivolja 0.5 st gul lök 1 dl buljong av...

Du behöver

  • 2 skiva kalvinnanlår skivor
  • 0.5 dl persilja
  • salt peppar
  • 50 g parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st gul lök
  • 1 dl buljong av tärning

Servera med:

0.5 dl svarta oliver
125 g körsbärstomater
bröd grovt

Gör så här

1
Lägg köttet på en skärbräda och banka ut köttskivorna lätt. Dela dem på mitten. Fördela hackad persilja på köttet, salta och peppra. Rulla ihop till rulader. Vira parmaskinka runt ruladerna och bind samman med ett steksnöre.

2
Bryn köttet runt om i en stekpanna med olja. Ta upp köttet. Skala och hacka löken och fräs den i stekpannan ett par minuter. Häll på buljongen och koka upp.

3
Häll över buljongen i en gryta och lägg i rulladerna. Koka i ca 20 minuter tills köttet är mört. Ta gärna av snöret, men man kan ha det kvar som en liten serveringseffekt. Servera ruladerna med sky, oliver, delade tomater och grovt bröd.

Scroll to Top