Italienska biffar med bönsallad

Du behöver 500 g köttfärs 2 msk kapris 1.5 tsk salt peppar 1 st ägg 2 dl ströbröd 1 dl parmesanost riven 1.5 msk smör...

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2 msk kapris
  • 1.5 tsk salt
  • peppar
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1.5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 400 g gröna bönor
  • 1 st paprika gul
  • 250 g körsbärstomater

Garnera med:

citronklyftor
basilika

Servera med:

pasta t ex tagliatelle
pesto finns att köpa färdig

Gör så här

1
Blanda färs, kapris, salt, och peppar, och forma fyra biffar av smeten. Vänd biffarna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med riven parmesanost. Stek biffarna i en stekpanna med smör och olja tills de är genomstekta, ca 15 minuter.

2
Ansa bönorna och koka dem i 6 minuter. Låt rinna av. Blanda bönor, tärnad paprika och delade tomater. Garnera med citronklyftor och basilika och servera med kokt pasta och pesto.

Scroll to Top