Italiensk risotto med Karljohanssvamp

En krämig läckerhet, som i Italien serveras rakt upp och ner precis som den är. Efteråt kommer köttet, kycklingen eller fisken. Vill du äta stekt kött eller fisk till smakar även det utmärkt. Prova gärna risotton tillsammans med Karljohanspytt med stekt hamburgare.

Du behöver

  • 500 g karljohanssvamp rensade och skivade
  • 2 msk smör
  • 2 st schalottenlökar hackade
  • 4 dl avorioris
  • 1.5 dl vin vitt fruktigt
  • 8 dl hönsbuljong kokande
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 50 g parmesanost nyriven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs svampen i smör i en gryta. Tillsätt löken och riset och låt det fräsa med under omrörning.

2
Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med hönsbuljongen lite då och då och rör om. Koktiden är ca 18-20 minuter för riset, som ska vara mjukt med en liten kärna i mitten.

3
Smaka av med salt och peppar. Rör ner nästan all ost.

4
Strö över resten av osten vid serveringen.

Scroll to Top