Inkokt lax med äpple

Du behöver 800 g laxfilé utan skinn Lag: 7.5 dl äppelcider halvtorr 2.5 dl flädersaft koncentrerad 1 st citron pressad saft 5 st kanelstänger 5...

Du behöver

  • 800 g laxfilé utan skinn

Lag:

7.5 dl äppelcider halvtorr
2.5 dl flädersaft koncentrerad
1 st citron pressad saft
5 st kanelstänger
5 st kryddnejlikor
1 tsk salt

Örtsås:

3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
2 msk gräslök
0.5 dl dill
salt peppar

Garnera med:

äpple
citron
dill

Gör så här

1
Lag: Koka upp cider, flädersaft, citronsaft, kanel, nejlikor och salt.

2
Lägg i laxen och sjud på svag värme under lock i ett par minuter. Ta grytan från plattan och låt laxen svalna i lagen. Låt laxen dra i lagen i kylen över ­natten. Ta upp laxen ur lagen och garnera med äpple, citron och dill.

3
Örtsås: Blanda gräddfil, majonnäs, gräslök och dill. Smaka av med salt, peppar och socker.

Scroll to Top