Ingefärssnitt

Du behöver 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1.5 tsk malen ingefära Ugn: 175° Gör...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk malen ingefära

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och sirap mjukt och smidigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och ingefära och arbeta ihop till en deg.

2
Dela degen i fyra bitar och rulla ut bitarna till längder. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med gaffel. Grädda i mitt i ugnen i 12 minuter. Skär de varma längderna i sneda bitar.

Scroll to Top