Du behöver
- 1 st fläskfilé
- salt peppar
- smör till stekning
- 2 st smördegsplatta frysta och tinade
- äggvita
Tomatpesto:
0.5 st äpple
50 g tomater soltorkade
basilikablad från
50 g färskost
Servera med:
sallad
potatis råstekt
Ugn: 200°
Gör så här
1
Putsa köttet. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör eller olja. Låt svalna.
2
Tomatpesto: Skala äpplet och skär det i bitar. Mixa tomater, äpple, basilika och färskost.
3
Lägg smördegsplattorna ovanpå varandra och kavla ut så det passar filén. Bred på tomatpeston och vik ihop smördegen väl runt köttet
4
Pensla smördegen med uppvispad äggvita. Tillaga i ugnen, ca 25 minuter. Servera med sallad och råstekt potatis.