Hummercocotte Rhode Island

Den här cocotten är en optimal förrätt. Du kan förbereda den i god tid sedan snabbt gratinera vid servering. Till cocotten går det bra att använda både färsk eller fryst hummer.

Du behöver

  • 4 st cocotteformar
  • 2 st hummer fryst eller färsk
  • 4 st äggvitor
  • 1.5 dl parmesanost finriven
  • 1 krm tabasco

Rhode Islandsås:

1 st schalottenlök
smör
1 dl vitt vin
1.5 msk hummerfond
0.5 dl vatten
2 dl vispgrädde
3 tsk majsstärkelse
1 msk chilisås av ketchuptyp
1 msk riven pepparrot
1 msk konjak kan uteslutas
1 krm tabasco
flingsalt

Ugn: 250°

Gör så här

1
Tina humrarna om du använder frysta. Klyv humrarna på längden och knäck klorna. Ta ut köttet och dela i mindre bitar och fördela i 4 smorda cocotteformar.

2
Rhode Islandsås: Hacka löken och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt vin, fond, vatten och grädde och sjud utan lock, ca 10 minuter. Sila, det ska bli ca 2 1/2 dl. Rör ut stärkelsen i lite vatten och vispa ner i såsen. Sjud i 2 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i chilisås, pepparrot, konjak, tabasco och salt. Låt kallna.

3
Fördela den kalla såsen över hummern. Ställ in formarna kylen. Hit går bra att förbereda.

4
Vid servering: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner ost och tabasco och klicka över hummern. Gratinera mitt i ugnen 5–8 minuter. Servera genast.

Scroll to Top