Horngädda med sommargrönt

Du behöver 0.5 kg grönsaker morötter och blomkål 2.5 st horngäddsfiléer eller annan fisk vetemjöl salt peppar smör till stekning Lag: 3 dl vitt vin...

Du behöver

  • 0.5 kg grönsaker morötter och blomkål
  • 2.5 st horngäddsfiléer eller annan fisk
  • vetemjöl
  • salt peppar
  • smör till stekning

Lag:

3 dl vitt vin
1 dl olivolja
1 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk korianderfrö
1 st lagerblad
1.5 st vitlöksklyftor
timjan rosmarin och persilja

Servera med:

bröd eller potatis
citron

Gör så här

1
Lag: Koka upp vin, olja, vatten, vinäger, pepparkorn, korianderfrö lagerblad, vitlöksklyftor och en kryddbukett med timjan, rosmarin och persilja i en gryta.

2
Koka grönsakerna knappt mjuka i lagen. Ta grytan av värmen och låt grönsakerna kallna i lagen.

3
Fjälla fisken från huvudet mot stjärten och omvänt. Klipp bort fenorna. Vänd fisken i mjöl blandat med salt och peppar och stek på båda sidor i en stekpanna med smör. Servera med grönsakerna och bröd eller potatis och citron.

Scroll to Top