Honungslax med ugnsbakade grönsaker och ärtröra

Du behöver 4 bitar laxfilé à 125 g salt peppar Marinad: 2 msk honung 1 msk olivolja 1 msk dijonsenap 1 st citron Ugnsbakade grönsaker:...

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 125 g
  • salt peppar

Marinad:

2 msk honung
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1 st citron

Ugnsbakade grönsaker:

250 g grön sparris
800 g delikatesspotatis
150 g rädisor
200 g morot späda
0.5 dl hackad persilja
2 msk olivolja

Ärtröra:

300 g ärter frysta gröna
3 msk rapsolja
1 st vitlöksklyfta
1 tsk pressad citronsaft

Ugn: 200°

Gör så här

1
Krydda laxen med salt och peppar.

2
Marinad: Blanda honung, olja och senap och häll över laxen. Lägg på skivad citron. Låt stå och dra medan grönsakerna tillagas.

3
Ugnsbakade grönsaker: Skär bort och kasta nedersta delen på sparrisen. Dela stora potatisar i mindre bitar. Ansa rädisor och morötter. Blanda potatis, rädisor, morötter, persilja, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 15 minuter.

4
Ta ut plåten och lägg på sparrisen och blanda om. Gör plats för laxen och lägg den på plåten. Tillaga i ugnen tills allt är klart, 10 minuter.

5
Ärtröra: Tina ärterna. Mixa ärter och olja till en puré. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.

Scroll to Top