Du behöver
- 2 kg fläskkarré
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st citron rivet skal
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 0.5 dl olivolja
Svampvinägrett:
200 g kantareller
2 msk smör
1 dl hasselnötter
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk senap
1 dl olivolja
Ugn: 175°
Gör så här
1
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.
2
Blanda citronskal, pressad vitlök, rosmarin och olja i en form och vänd runt köttet i blandningen. Stick in en stektermometer i köttet och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 75°. Låt köttet vila inlindat i bakplåtspapper, 20 minuter.
3
Svampvinägrett: Ansa och stek svampen i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Vispa samman vinäger, honung, senap och olja och blanda i svamp och nötter.
4
Skiva upp köttet och servera det med svampvinägretten.