Helstekt fläskytterfilé med parmesanströssel

Du behöver 1 kg fläskytterfiléer salt peppar 2 msk smör eller margarin Parmesanströssel: 1.5 dl parmesanost riven 100 g champinjoner 1 msk smör eller margarin...

Du behöver

  • 1 kg fläskytterfiléer
  • salt peppar
  • 2 msk smör eller margarin

Parmesanströssel:

1.5 dl parmesanost riven
100 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 dl hackad persilja
0.5 dl basilika hackad

Servera med:

tomater se recept

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.

2
Lägg över köttet i en ugnsform och stick i stektermometer i köttet. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 75°, ca 40 minuter. Låt svalna. Skiva köttet i 5 mm tjocka skivor och lägg upp på fat.

3
Parmesanströssel: Bred ut den rivna osten i ett tunt lager på plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills osten smält men inte blivit mörk. Ta ut och låt svalna. Bryt sönder osten i bitar. Ansa och finhacka svampen och stek i en stekpanna tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda svamp, ost och örter, och strö över köttet vid servering.

Scroll to Top