Helstekt fläskfilé med squashsallad

Du behöver 600 g fläskfilé 0.5 tsk chilipulver salt och peppar 1 msk smör eller margarin Potatis i ugn: 800 g delikatesspotatis 1 tsk peppar...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk chilipulver
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Potatis i ugn:

800 g delikatesspotatis
1 tsk peppar t ex fem peppar
salt
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung

Squashsallad:

2 st squash små
2 msk olivolja
150 g fetaost
0.5 st rödlök
0.5 dl persilja grovhackad
1 st citron saft av
salt och peppar

Servera med:

crème fraîche med vitlök

Ugn: 150°/225°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda väl runt om med chilipulver, salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Stek klart i ugn, 150°, tills innertemperaturen är 65°. Låt vila i folie.

2
Tvätta potatisen. Blanda den med peppar, salt, olja, balsamvinäger och honung. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 225° i ca 40 minuter.

3
Dela squashen på längden och skiva i halvmånar. Stek den gyllene i oljan i stekpanna. Lägg upp i en skål och smula över osten. Skala och hacka löken och blanda i tillsammans med persilja, citronsaft, salt och peppar.

4
Skiva köttet och servera med potatisen, squashsallad och crème fraiche.

Scroll to Top