Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Krogsemester i Danmark
Krogsemester i Danmark

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag/buffé
Se hela resans innehåll
1249,00
SEK
Höstsemester i Sälen
Höstsemester i Sälen

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x smörgåspaket (gör själv)
Se hela resans innehåll
1499,00
SEK
Sommarsemester i Sälen
Sommarsemester i Sälen

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
3 x smörgåspaket (gör själv)
Se hela resans innehåll
2249,00
SEK
Nordtysklands praktstäder
Nordtysklands praktstäder

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
1799,00
SEK
Nordtysklands praktstäder
Nordtysklands praktstäder

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
1349,00
SEK

Somriga, nordliga smaker i helgens meny!

I helgens meny satsar vi på grönt, friskt och somrigt. En vegetarisk gurksoppa inleder och följs av en härlig paj med vårens första sparris och smarrig brieost. Avslutar gör vi med en fräsch och frusen halloncheesecake.

Annons

SopporVegetariskt
En ljuvlig försommarsoppa som du lagar till både snabbt och lätt. På bilden även Oststänger.
Gör så här
  1. Skala gurkan och tärna den grovt.
  2. Koka upp ca 1/2 liter av vattnet och lägg i gurkan. Låt den koka mjuk ca 5-10 minuter.
  3. Häll gurkan med vattnet i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn puré. Häll tillbaka purén i kastrullen.
  4. Tillsätt resten av vattnet och smulad buljongtärning. Låt det koka upp på nytt.
  5. Arbeta samman mjölet med margarinet till en deg. Klicka ner den i soppan och koka upp på nytt under omrörning. Låt soppan koka ca 3-5 minuter.
  6. Rör ihop grädde med äggula. Rör ner det i soppan och låt allt bli genomvarmt men inte koka, då kan soppan bli grynig. Smaka av med körvel.
  7. Vispa creme fraichen tjock och lägg en klick på varje portion soppa. Garnera med tunt skivade gurkskivor och hackad persilja. Bjud oststänger till.
Smaklig måltid
Foto: Hans-Ove Ohlsson

Relaterade recept

Kött, vilt & charkPaj, pizza & pannkakaVegetariskt
En läcker paj med sparris och brieost, helt vegetarisk eller, om man vill, med kallrökt skinka
Sparrispaj med brie
6 portioner
Pajdeg:
Fyllning:
250 g sparris
Äggstanning:
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
150 g brieost
Servera med:
Ugn: 225°
Vintips från Wine Agency
Villa Garros Sauvignon Blanc
Art nr 4184. 85:-

Lyxigt vitt till vettigt pris! Friskt, franskt och läckert med härliga inslag av lime och svarta vinbärsblad, typiska för druvan Sauvignon Blanc. Underbart till fisk, skaldjur och getost. Smakar sommar året om!

Klicka här för fler vintips!

Gör så här
  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajfrom som är 24 cm i diameter med löstagbar kant. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  2. Fyllning: Bryt bort nedersta biten på sparrisen och koka sparrisen ett par minuter. Strö den rivna osten i pajskalet. Lägg på sparrisen och brieosten i bitar.
  3. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll i formen. Strö över pinjenötter och grädda i 30 minuter. Servera gärna med kallrökt skinka till.
Smaklig måltid
Foto: Olof Abrahamsson

Bakat
Sugen på att baka, men ingen ugn? Här får ni världens godaste halloncheesecake som tillagas i frysen...
Frusen halloncheesecake
12 bitar
Botten:
100 g smör
Fyllning:
1 1/2 dl strösocker
250 g hallon
Garnera med:
125 g hallon
Gör så här
  1. Botten: Lägg kexen i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör dem till smulor. Smält smöret. Blanda smör och kexsmulor i en bunke. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form botten som är 24 cm i diameter med löstagbar och tryck ut kexsmulorna.
  2. Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor och lägg vitorna i en ren skål. Lägg äggulorna i en kastrull med socker och ost. Sjud försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Kyl i kallt vattenbad.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Tillsätt limeskal, limesaft, vaniljsocker och hallon till äggkrämen. Blanda försiktigt ner grädden.
  4. Vänd ner äggvitorna och häll fyllningen i formen. Täck över med frysfolie och frys i minst 6 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Garnera med hallon och mynta.
Smaklig måltid
Foto: Thomas Carlén
Annons

Vår bloggprofil

För dig som älskar att baka

Marias kakburk »

Bästa festmaten

Över 100 recept på smörgåstårta!

Våra bästa vintips

Massor av vintips - och passande recept!

Glutenfritt

Över 200 glutenfria kakor och bröd!

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog