Lyxigt laxpaket med grön rucolaolja

En spännande förrätt som kan stå klar i kylen några timmar innan den ska serveras. På bilden syns även Porterstek med svampfyllda tomater.

Du behöver

  • 6 skiva lax rökt, beroende
  • 1 st morot
  • 1 st avokado
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 0.5 st rödlök liten
  • 1 dl crème fraîche
  • 1.5 tsk fransk senap
  • 1 krm salt

Garnering:

löjrom
gräslök

Rucolaolja:

ruccolasallad ca 1/2 kruka
0 dl matolja
1 tsk pressad citronsaft

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Lägg rucolasalladen i en mixer tillsammans med oljan och finfördela den till en grön olja. Smaka av med citronsaft. Ställ oljan åt sidan.

2
Skala moroten och riv den fint. Skala, kärna ur och finhacka avokadon. Skala och finhacka äggen och löken.

3
Rör samman morot, avokado, ägg, lök och creme fraiche. Smaka av med senap och salt.

4
Lägg en stor laxskiva, eller två mindre, i en skål eller kopp så att de hänger över kanten. Fördela avokadoröran i laxskålarna. Vik över sidorna till en paket. Täck med plastfolie och ställ dem kallt några timmar.

5
Stjälp upp laxpaketen vid serveringen och toppa med löjrom och lite gräslök. Droppa lite grön olja runtom och garnera tallriken med salladsblad och citronskivor.

Scroll to Top