Köttbullar i tomatsås med fetaost

Du behöver 500 g nötfärs 1 dl naturell yoghurt ägg 1 dl hackad färsk persilja vitlöksklyfta 0.5 tsk svartpeppar 1 tsk salt Tomat- och paprikasås...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Tomat- och paprikasås

400 g krossade tomater
grillade paprikor
gul lök
vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk olivolja
0.5 tsk cayennepeppar
0.5 tsk salt

Servera med

2 dl bulgur
2 msk olivolja
250 g broccoli
vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
30 g babyspenat
75 g fetaost

Gör så här

1

Sätt på ugnen. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma till åtta köttbullar med blöta händer.

2

Mixa ihop tomatkrosset med paprika, lök, vitlök, honung, olja, salt och cayennepeppar. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg i köttbullarna. Gratinera mitt i ugnen cirka 30 minuter.

3

Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin, eventuellt med vitlök.

4

Salta med flingsaltet och vänd ihop med bulgur och spenat. Smula fetaosten över köttbullarna och eventuellt mer persilja. Servera med bulgurn.

Scroll to Top