Pannkakor med mexikansk fyllning och grön sås

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 1.5 dl grahamsmjöl 0.5 tsk salt 5 dl mjölk 4 st ägg 1 msk rapsolja olja till stekning Mexikansk fyllning:...

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • olja till stekning

Mexikansk fyllning:

1 st gul lök
1 msk olivolja
500 g köttfärs
400 g krossade tomater
2 dl buljong av tärning
2 msk tomatpuré
1.5 tsk chilipeppar finhackad
choklad ev 20 g mörk
sultanrussin eller vanliga
2 tsk chilipulver
1 tsk salt

Grön sås:

1 st grön paprika
1 st avokado
1 st vitlöksklyfta
2.5 msk hackad gräslök
2.5 msk vatten
1 msk pressad limesaft
salt peppar

Garnera med:

koriander eller persilja

Gör så här

1
Vispa ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och mjölk till en slät smet. Vispa i äggen och olja och låt smeten svälla i 30 minuter.

2
Stek 12 pannkakor i en stekpanna penslad med olja.

3
Mexikansk fyllning: Skala och hacka löken. Stek färsen smulig i en stekpanna med olja. Tillsätt löken och stek den hastigt. Tillsätt tomater, buljong, tomatpuré, chili, choklad, russin och chilipulver. Småkoka under lock, 30 minuter. Ta av locket och koka ihop såsen tills den tjocknar. Smaka av med salt. Garnera med koriander eller persilja.

4
Grön sås: Kärna ur och hacka paprikan fint. Mixa paprika, avokado, vitlök, gräslök och vatten. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera pannkakorna med köttfärsfyllning, grön sås och tillbehör.

Scroll to Top