Fläskytterfilé av rapsgris med grillad tomatsallad och sardellsmör

Du behöver 600 g Scan fläskytterfilé av rapsgris .5 dl Santa Maria vitlöksmarinad 400 g cocktailtomater knippe grön sparris 1 dl Eriks senap-lime dressing Sardellsmör...

Du behöver

  • 600 g Scan fläskytterfilé av rapsgris
  • .5 dl Santa Maria vitlöksmarinad
  • 400 g cocktailtomater
  • knippe grön sparris
  • 1 dl Eriks senap-lime dressing
  • Sardellsmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • finhackade sardeller
  • 0.5 dl hackad basilika

Gör så här

1

Marinera fläskytterfilén ca 10 minuter, gärna längre, i vi löksmarinaden. Grilla filén runt om tills den fått fin färg. Lägg den åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 minuter, till en inner temperatur på 68°.

2

Grilla tomater och sparris ca 10 minuter. Lägg dem på ett fat och ringla över dressingen.

3

Blanda smör, sardeller och basilika. Lägg en klick sardellsmör på köttet medan det fortfarande är varmt.

Scroll to Top