Grillade räkor med spenatfettucini och tomatsås

Du behöver 24 st tigerräkor tinade 8 st grillspett 2 msk olivolja 400 g pasta spenatfettucini Tomatsås: 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1...

Du behöver

  • 24 st tigerräkor tinade
  • 8 st grillspett
  • 2 msk olivolja
  • 400 g pasta spenatfettucini

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st selleri stjälk
1 msk olivolja
1 msk smör
0.5 dl vin torrt vitt
375 g passerade tomater
salt svartpeppar
1 tsk strösocker

Servera med:

12 st cocktailtomater gärna romanticatomater
flingsalt

Ugn: grill 250° eller grillpanna

Gör så här

1
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja och smör, tills löken är blank och genomskinlig. Tillsätt finhackad selleri på slutet. Häll i vin och tomater och låt sjuda i minst 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

2
Skala räkorna, men låt det yttersta skalet på stjärten sitta kvar. Lägg räkorna i en skål med olja och krydda med chili explosion. Ta upp räkorna och trä upp räkorna på dubbla spett. Grilla räkorna i grillpanna eller högt upp i ugnen under grillelementet i ca 5 minuter.

3
Koka fettuccinin i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med tomatsås, grillade räkspett och delade tomater. Strö över lite flingsalt.

Scroll to Top