Havtornssorbet

Du behöver 2 dl vatten 1 dl strösocker 225 g havtorn 1 msk vatten 1 msk strösocker 1 msk pressad citronsaft 1 st äggvita Garnera...

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 225 g havtorn
  • 1 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 st äggvita

Garnera med:

Gör så här

1
Koka ihop vatten och socker till en klar sockerlag. Låt kallna.

2
Koka upp havtorn (spara några till garnering), vatten och socker i en kastrull och småkoka i 10 minuter. Passera bären genom en sil.

3
Blanda bärpurén med sockerlag och citronsaft. Vispa äggvitan till fast skum och vänd ner i saften.

4
Frys in och vispa i sorbeten ett par gånger under infrysningen. Skopa upp i portionsglas och garnera med havtorn.


Kommentar:
Frys in sorbeten i en låg och vid plastlåda, då är den lättare att skopa upp vid servering.

Scroll to Top