Havrekakor

Du behöver 100 g smör 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk ljus sirap 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn Ugn:...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör ihop rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och sirap till en slät smet. Tillsätt bakpulver, mjöl och havregryn och blanda till en deg.

2
Dela degen i 4 bitar. Rulla ut bitarna till längder lika långa som plåtens långsida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lätt och grädda i 8–10 minuter. Skär de varma längderna i sneda bitar.

Scroll to Top